Reacties

08 oktober 2012 om 21:30

Weerbaarheidstraining met vertrouwen naar de toekomst.

Ik heb Viviane zien werken met groepen kinderen op een basisschool. Binnen een half uur was ze tot elk kind persoonlijk ‘binnengedrongen’. Gericht was ze bezig om met respect gevoelens los te weken bij zowel meisjes als jongens. Het lukte haar goed om na een aantal sessies ALLE kinderen het vertrouwen te geven, de uitdaging aan te gaan om in de puberteit stevig in de schoenen te gaan staan. Roken, drugs, internetverslaving, zelfverdediging, pesten en loverboys waren de geijkte onderwerpen. Ik wil en kan mijn toekomst zelf bepalen door positieve energie uit te stralen. De laatste les moest het houten plankje doorgeslagen worden en dat lukte bij elk kind door techniek en wilskracht. Viviane, de kinderen die bij jou waren gaan een zelfverzekerde toekomst tegemoet!

Peter leerkracht groep 7  Basisschool Maassluis

25 februari 2014 om 17.38

Het fijne van Take Care is dat er een extern persoon komt die intensief aan de slag gaat met de leerlingen. Doordat de groep gesplitst wordt in jongens en meisjes kan er gericht gewerkt worden aan de weerbaarheid op een passende manier voor de doelgroep.

Door het bijwonen van de lessen heb ik als leerkracht de mogelijkheid om buiten de lessen van Take Care deze toch in de klassenpraktijk in te zetten en situaties te behandelen zoals de Take Care docent heeft gedaan, waardoor het een enorme meerwaarde is voor mij in de praktijk. Het blijft niet alleen beperkt tot het maken van wat huiswerk en het bespreken van wat onderwerpen.

Er wordt goed gewerkt aan bewustwording en zelfbeeld, waardoor de leerlingen meer zelfverzekerd lastige situaties aangaan. Het doorslaan van het plankje is voor veel leerlingen een grote overwinning!

Leerkracht groep 7  Basisschool Rhoon